CenterWatch
CenterWatch biedt diensten en hulpmiddelen aan die speciaal bestemd zijn voor patiënten, waaronder een Clinical Trial Listing Service met onpartijdige informatie over klinische studies, een databank met duizenden actuele studies, informatie over medicijnen en nieuwe behandelingen en hulpbronnen in verband met gezondheid en educatieve bronnen.

ClinicalTrials.gov
ClinicalTrials.gov, een dienst van de Nationale Instituten van Gezondheid uit de VS, is een register en resultatendatabank van wereldwijde publieke en private klinische studies op mensen.

Goede klinische praktijken
Dit is de site van de internationale conferentie voor de harmonisatie van de technische voorschriften voor de registratie van geneesmiddelen voor menselijk gebruik. Zij bepalen de norm voor het opzetten, beheren, uitvoeren, opvolgen, auditen, registreren, analyseren en rapporteren van klinische studies die ervoor zorgt dat de gegevens en resultaten betrouwbaar en accuraat zijn en dat de rechten, integriteit en vertrouwelijkheid van de studiepatiënten beschermd worden.

Zoek klinische studies in mijn buurt

de afbeelding toont een arts die tijdens een consult informatie bespreekt met een patiënt.

Verloop van een klinische studie

Bekijk hoe een patiënt een volledige klinische studie doorloopt, van begin tot einde.

op de afbeelding ziet u twee mannen die een krant lezen.

Wat u kunt verwachten van een klinische studie

Alle informatie en antwoorden die u nodig heeft voor, tijdens en na een klinische studie.