AbbVie is een wereldwijd, onderzoeksgebaseerd biofarmaceutisch bedrijf, opgericht in 2013 na de afsplitsing van Abbott Laboratories. De missie van het bedrijf is om zijn expertise, geëngageerde mensen en unieke aanpak van innovatie te gebruiken voor het ontwikkelen en commercialiseren van geavanceerde therapieën die sommige van ‘s werelds meest complexe en ernstige ziektes aanpakken. Samen met haar dochteronderneming, Pharmacyclics, stelt AbbVie meer dan 28.000 mensen wereldwijd te werk en commercialiseert ze geneesmiddelen in meer dan 170 landen.

Onze pijplijn

De mensen leven tegenwoordig langer en gezonder, maar door die langere levensverwachting is er ook een hogere prevalentie van chronische ziektes. Wij kijken vanuit een breed perspectief naar het verbeteren van de gezondheidszorg en zetten ons in voor nieuwe opvattingen en benaderingen. We streven ernaar nieuwe oplossingen te vinden die het de gezondheidszorg mogelijk zal maken om medische innovatie op rendabele manier naar de patiënten te brengen.

Wij pakken ziektes aan waarbij er een grote patiëntenbehoefte is aan meer en betere oplossingen, met onze focus op hepatitis C, immuungemedieerde aandoeningen, kanker en meer. Onze wetenschappers zetten zich in om een pijplijn van gespecialiseerde geneesmiddelen te ontwikkelen die sterke klinische prestaties aantonen. Onze expertise zowel inzake kleine moleculen als biologische geneesmiddelen geven ons de flexibiliteit om de beste oplossing voor een bepaalde ziekte na te streven en te vinden.

Onze passie helpt mensen

Innovatie is de hoeksteen van de activiteiten van AbbVie als een globaal biofarmaceutisch bedrijf. Onze focus ligt op het ontwikkelen van geneesmiddelen die sterke klinische prestaties, een meetbaar voordeel voor de patiënt en economische waarde kunnen bieden, vooral op vlakken waar er een grote behoefte is zoals hepatitis C, neurowetenschappen, immunologie, oncologie, chronische nierziekte en gezondheid van vrouwen.

Onze benadering van klinische studies

We zetten ons in voor het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De huidige therapeutische interessegebieden van AbbVie zijn:

  • Antiviraal (HCV)
  • Immunologie
  • Gezondheid van mannen
  • Oncologie
  • Nieren
  • Gezondheid van vrouwen

Binnen elk van deze therapeutische gebieden hebben we meerdere producten in ontwikkeling. De producten zullen mettertijd veranderen omdat samenstellingen doorheen ons ontwikkelingsprogramma vooruitgang maken. Een kritiek onderdeel van de ontwikkeling van geneesmiddelen is klinisch onderzoek. Dit omvat het uitvoeren van klinische studies bij mensen om de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe producten te evalueren.

Partnerships voor betere resultaten

AbbVie begrijpt dat uitzonderlijke partnerships kunnen leiden naar vooruitgang bij geneesmiddelen over heel de wereld. De partnerships van AbbVie zetten zich in voor twee belangrijke resultaten: het leveren van innovatieve nieuwe geneesmiddelen en het hebben van een impact op de levens van mensen. Er zijn tal van partnershipkansen beschikbaar voor onze collega’s in de gezondheidszorg. We zijn partners van de gemeenschap, overheid, medewerkers in de gezondheidszorg en mensen die leven met chronische ziektes om de normen in de gezondheidszorg te verbeteren en gedeelde waarde te creëren.

Zoek klinische studies in mijn buurt

de foto toont een man en een vrouw die lezen. Pagina-inhoud beschrijft informatie over wat een klinische studie is

Wat is een klinische studie?

Alle informatie over klinisch studies.

de afbeelding toont een arts die tijdens een consult informatie bespreekt met een patiënt.

Klinisch studietraject

Geef een klinisch studiestraject van een deelnemer weer van begin tot einde.